Consells per una bona hidratació

Esperes a tenir set per beure aigua? Aquest és un dels errors més comuns sobre la nostra hidratació que cometem sovint!

Amb la hidratació mantenim la temperatura interna del cos. A més, té com a funció reemplaçar els líquids naturals que l'organisme ha gastat, sobretot amb l'exercici, a través de la sudoració i la transpiració. I, encara que no realitzem activitat física, els nostres teixits utilitzen aigua, pel que sempre hem d'assegurar-nos estar hidratats per evitar complicacions en la nostra salut. A més també perdem aigua amb la respiració o la defecació.

En general es recomana beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua al dia. Podem hidratar-nos bevent aigua, però també podem fer-ho de moltes altres maneres dins de la nostra alimentació. Podem consumir líquids gràcies a brous, infusions, sucs, etc. Cal tenir en compte que amb el cafè, al tenir un efecte diürètic no es contempla com a opció per hidratar-nos. També hem d'assegurar-nos una aportació en fruites i verdures diari ja que contenen una quantitat important d'aigua. A l'estiu podem aprofitar la fruita de temporada que és més rica en aigua ( síndria, meló, préssecs, nectarines). Amb el consum d'amanides completes també ens estarem hidratant, ja que els enciams, el tomàquet, els pebrots o el cogombre tenen un contingut en aigua elevat! A més si ets dels que els costa tenir la seva ampolla al costat i anar bevent aigua, pots donar-li sabor afegint menta fresca, suc de llimona natural, fruita trossejada, canyella… Segur que trobes una opció per donar-li el teu toc personal! Nosaltres hem provat les següents: aigua amb préssec i nabius i aigua amb síndria, llima i menta. Dos sabors super diferents, però igual de refrescants! Sobretot hem de servir l'aigua ben freda i deixar-ho macerar una hora mínim perquè agafi sabor!

És indispensable hidratar-nos de forma contínua, encara que no tinguem sensació de set. Aquesta sensació la produeix el cervell quan ja estem en estat de deshidratació, així que és millor evitar-la. Amb la deshidratació podem tenir maldecaps, cansament, apatia, dificultat per concentrar-nos i fins i tot podem tenir algun desmai!

Així que ja saps, cuidat hidratant-te!