Galetes del Dia del Pare

Avui us portem una recepta molt especial, ideal per a celebrar el dia del pare amb un detall dolç i divertit: galetes en forma de medalla. Aquesta recepta és perfecta per a compartir un moment creatiu en família i fer que els pares es sentin especials. A més, és una bona manera de deixar volar la imaginació i personalitzar les galetes amb els colors i formes que més us agradin.

Amb tan sols uns pocs ingredients i una mica d'esforç, podreu crear unes galetes delicioses i úniques que sens dubte sorprendran i encantaran. Així que, som-hi!



Ingredients per a fer galetes del dia del pare:



  • 150 g de mantega a temperatura ambient

  • 75 g de sucre glass o sucre blanc triturat (no és el mateix però serveixen tots dos, comprovat)

  • 250 g de farina de blat d'ús comú

  • 1/2 culleradeta per a postres de sal

  • 1 + 1/2 culleradeta per a postres pasta de vainilla o essència

  • Fondant blanc (uns 200 g)

  • Retoladors de tinta comestible

  • Tallador de galetes de 8 cm

  • Cintes de tela de 75 cm, tantes com galetes facis



Preparació pas a pas:



  1. Bat la mantega fins que quedi cremosa, afegeix el sucre i barreja molt bé.

  2. Incorpora la vainilla i seguidament la farina juntament amb la sal, tamisades. Barreja.

  3. S'obté una massa com de sorra mullada. Continua barrejant es compactarà.

  4. Forma una bola i entre dos papers de cuina estira la massa amb un gruix d'uns 5 mm aprox.

  5. Porta a la nevera tal qual, entre els dos papers i sobre una safata, durant una hora.

  6. Talla les galetes amb el tallador de galetes rodó de 8 cm en aquesta ocasió. En un dels laterals del la galeta, realitza un tall rectangular amb un ganivet fi per a introduir més tard la cinta per a penjar. Pots fer-ho també de forma rodona amb una palleta o similar. Com més t'agradi.

  7. Diposita cada galeta sobre la safata de forn que s'haurà preparat amb paper de forn.

  8. Forn precalfat a 180ºC amb calor a dalt i a baix. Enforna a altura mitjana uns 10-12’ aprox. Fins que la galeta comenci a prendre un lleuger color daurat en les seves vores.

  9. Retira del forn i deixa refredar per complet.

  10. Si és necessari, abans que refredin per complet, rectifica el punt d'inserció de la cinta. Fes-ho amb l'ajuda del ganivet o similar, amb cura de no trencar la galeta.

  11. Estira el fondant el més fi possible i sobre una superfície neta i empolvorada lleument amb sucre glass o maicena, així s'enlairarà fàcilment de la superfície. Talla amb el tallador de 8 cm, enganxa sobre la superfície de la galeta amb un pinzell i una mica d'aigua. Realitza el tall on passarà la cinta sobre la galeta amb el ganivet de nou i deixa assecar el fondant. Deixa les galetes sobre una safata o similar.

  12. Una vegada el fondant estigui sec, introdueix per l'orifici de cada galeta una cinta de tela d'uns 75 cm.

  13. Decora la galeta amb els retoladors comestibles.



Fer receptes per al Dia del Pare



El Dia del Pare és una data molt important per a demostrar als nostres pares quant els estimem i valorem. Una manera de fer-ho és a través del menjar, preparant delicioses receptes que els facin sentir mimats i estimats. Pots sorprendre-ho amb un esmorzar especial, preparar unes postres casolanes, com un pastís de xocolata, pastís de fruites o galetes de mantega.

El més important en el Dia del Pare és passar temps junts i demostrar el nostre amor i agraïment. Amb aquesta recepta, podràs fer que el dia del pare sigui encara més especial i memorable.

A Cal Fruitós trobaràs tots els ingredients per a fer aquestes galetes en forma de galeta o si ho prefereixes també trobaràs altres productes per a regalar (com vins, formatges o xocolates gourmet).