Les crucíferes

Ja saps què és una crucífera? Segur que n'has menjat més de 1000 vegades i encara no saps com
n'és d'important pel teu organisme!

Les crucíferes són una família vegetal de la qual trobes cols, coliflor,bròquil,bròcoli,germinats...
Ens aporten grans beneficis, sobretot ara durant els mesos d'hivern! Ja que és el seu moment. La majoria d'aquestes crucíferes les pots trobar al llarg de tot l'any. Així i tot, és molt important saber quan és la seva temporada perquè en trobaràs de proximitat. Segurament t'estàs preguntant en què et pot beneficiar això? Doncs molt senzill! Tots aquells productes de proximitat i sobretot aquells que són de temporada es cullen en el seu punt òptim de maduració. El qual representa el seu millor moment per gaudir dels seus nutrients, propietats beneficioses i sabor.

Les possibilitats a l'hora de cuinar-les són infinites! Crues, bullides, saltejades, al vapor i
també germinades! La cocció redueix la quantitat de nutrients, però ens permet digerir-les millor. Així doncs és molt important fer coccions curtes per tal de preservar-les millor i mantenir-les cruixents.

Per facilitar la digestió cal mastegar-les molt bé! També et pots ajudar mitjançant un aliment carminatiu com ara; el fonoll o el comí. Aquest tipus d'aliments afavoreixen la reducció de gasos
durant la digestió.

Sabem que és difícil ser fan d'aquesta família d'aliments, per això t'aconsellem que tastis coses noves, tant pel que fa a formes de cuinar-les com en varietat de receptes. Si així tot, segueixes sense ser-ne fan, no dubtis en cuinar-ne petites quantitats i menjar-ne més sovint.

Ja saps, anima't a introduir-les a la teva dieta! I gaudeix del verd més saludable!