Llet daurada

Què millor per a entrar en calor que una bona infusió. A més, ens ajudarà a hidratar-nos i a sentir-nos menys inflats després de grans àpats. Pots prendre-les soles, combinar-les o triar fórmules preparades. La infusió Chai Cúrcuma de Yogi Tea, té una mescla aromàtica boníssima amb cúrcuma, canyella i gingebre. Podem preparar una versió de la “llet daurada’’ si infusionem una bosseta amb llet o beguda vegetal calenta durant 5 minuts. En prendre-la, ens ajudarà a combatre dolors articulars, musculars i tensionals. Perfecta per a les llargues tardes d'hivern!

També pots fer llet daurada o golden milk casolana, és molt fàcil!. Només necessites alguns ingredients (500ml de llet vegetal, 1 culleradeta de cúrcuma en pols, ½ culleradeta de canyella, ½ culleradeta de gingebre en pols o ratllat i un polsim de pebre negre en pols. Per a preparar-ho posa tots els ingredients en una cassoleta, remou fins quedi homogeni i cuina a foc mig mínim 5 minuts. Pots prendre't la llet daurada al moment o guardar en un recipient hermètic fins a 2-3 dies.

Les propietats saludables de la llet daurada venen per cadascun dels seus components, encara que el que més destaca és la cúrcuma. El seu característic aroma intens, amarg i una mica picant ve acompanyat també pels seus efectes saludables sobre la salut. Se li atribueix poder antiinflamatori i antioxidant, reduint considerablement el mal que els radicals lliures fan a les cèl·lules. Per tot això, la llet daurada pot ser la millor opció per a l’esmorzar o el berenar, molt més nutritiva que un simple cafè. T'animes a provar-la?