Nabius, per una primavera més saludable!

Amb el boom dels fruits vermells de fa uns anys, igual ja esteu introduint els nabius en la vostra alimentació. Però sabeu exactament per què aquests fruits són tan saludables?

Els nabius són rics en aigua (fins a 90 %), i baixos en sucres (contenen del 3 a 7 %). A més també contenen:

- Vitamina A . Que ajuda a prevenir malalties degeneratives de la visió.

- Vitamina C. Que ajuda a reduir l'acció negativa dels radicals lliures, responsables de l'envelliment prematur de les cèl·lules.

- Flavonoides i antocianins. Els quals actuen directament en el cervell i podrien exercir un interessantíssim i beneficiós efecte sobre la memòria i l'aprenentatge.

- Tanins, proantocianidins, àcid quínic. Tenen acció antisèptica a nivell intestinal i urinàri. L'àcid quínic, acidifica l'orina, prevenint infeccions urinàries i evitant que es formin càlculs o litiasis renal de fosfat càlcic.

- Antocianósids. Tenen acció vasoprotectora i capilarotropa. Augmenten la resistència de la paret vascular, disminueixen la fragilitat capil·lar. A més, activen la biosíntesis de col·làgen.

Amb l'arribada de la calor, nosaltres us proposem congelar els nabius per després fer receptes de batuts fresquíssims barrejats amb altres fruites!

Quins motius més necessiteu per prendre'ls?