Pancakes pel Dia de la Mare

Per celebrar el dia de la mare aquest cap de setmana… que us sembla una recepta com aquesta? Pancakes amb melmelada de maduixa i iogurt, boníssim.

Ingredients per a uns 12-14 pancakes:


- 2 iogurts naturals Cal Fruitós
- 2 ous
- 150 g farina de blat
- 120 ml de llet o beguda vegetal
- 1 culleradeta d'impulsor químic
- 1 culleradeta de vainilla
- Ratlladura fina de 1/2 llimona
Topping:
- Iogurt Cal Fruitós
- Melmelada de maduixa
- Plàtan a rodanxes

Preparació:


Barreja molt bé i en un bol, els iogurts amb els ous, la vainilla i la ratlladura de llimona.
Afegeix la farina amb l'impulsor i mescla de nou molt bé. Finalment afegeix la llet i mescla fins a aconseguir una massa homogènia.
Escalfa una paella petita, amb una mica de mantega a la base. Posa un cullerada, o dos, de la massa, en funció de com les vulguis de fines. Quan comencin a sortir foradets a la massa és el moment de donar-li la volta. Cuina un parell de minuts per l'altre costat.
Així́ fins a acabar amb la massa.
Finalment serveix al gust amb iogurt natural, melmelada de maduixa i plàtan.

Receptes per al Dia de la Mare



El Dia de la Mare és una ocasió especial per a demostrar-los amor. Una manera de fer-ho és preparant un deliciós menjar a casa amb receptes casolanes i mostrar així tot l'afecte i cura a les mares en el seu dia especial.

A més, cuinar juntes pot ser una activitat divertida per a compartir en família i fer una cosa especial per a celebrar el dia. Hi ha moltes opcions per a preparar a casa, des de receptes salades fins a postres dolces. Algunes receptes populars per al Dia de la Mare són el pastís de xocolata, el pastís de fruites de temporada com a maduixots o cireres, galetes, cupcakes i pancakes.

Qualsevol que sigui l'opció que escullis, la clau per a preparar un menjar top és triar els ingredients de qualitat, seguir acuradament les instruccions de la recepta i donar un toc personal a la presentació de la recepta.

Trucs perquè els teus pancakes surtin perfectes


- Ingredients a temperatura ambient: És important que els ingredients com la llet, els ous i la mantega estiguin a temperatura ambient abans de començar a barrejar-los. Això assegurarà que s'integrin de manera uniforme i obtinguis una massa suau i sense grumolls.

- No barrejar en excés: Quan combinis els ingredients secs i humits, barreja només fins que estiguin combinats.

- Deixa reposar la massa: Després de barrejar els ingredients, deixa reposar la massa durant uns minuts. Això permetrà que els ingredients es barregin i que la farina s'hidrati, la qual cosa resultarà en uns pancakes més esponjosos.

- Controla la temperatura de cocció: Assegura't que la paella o la planxa estiguin precalfats a foc medio abans d'abocar la massa. Una temperatura massa alta pot fer que els pancakes es cremin per fora i quedin crus per dins. Si la temperatura és massa baixa, els pancakes poden tornar-se tous i absorbir més greix.

- No aixafis els pancakes: Quan aboquis la massa a la paella, no l'aixafis amb l'espàtula. Deixa que s'expandeixi per si mateixa per a obtenir pancakes més esponjosos.

- Tria bé els toppings: Els pancakes són un paper en blanc per a agregar els teus toppings preferits. Pots afegir fruites fresques, com a plàtans o nabius, nous picades, nata, mel, xarop d'auró o fins i tot una mica de xocolata desfeta. Deixa volar la teva imaginació i crea la teva combinació perfecta!

- Reserva els pancakes calents: Si estàs preparant una gran quantitat de pancakes, pots mantenir-los calents col·locant-los en un plat cobert amb paper d'alumini en un forn precalfat a baixa temperatura. Això ajudarà a mantenir-los calents i esponjosos fins que estiguis llest per a servir-los.