Pasta a la carbonara

Aquesta recepta de salsa es pot utilitzar per a tot tipus de pasta, encara que va millor a pastes llargues com les tallarines o els spaghetti. A més, aquesta salsa pot acompanyar altres plats de carn o de pasta.

Ingredients per a 2 persones:


200 g de pasta
200 ml de nata líquida per a cuinar
150 g de ceba
150 g de bacon
40 g de formatge parmesà
25 g de mantega sense sal
2 ous
Oli d'oliva, sal i pebre negre

Preparació pas per pas:


Pela la ceba, trosseja i posa-la en una paella amb 3 cullerades d'oli d'oliva i la mantega. Afegeix mitja cullerada petita de sal i deixa a foc mig que es vagi escalfant a poc a poc.
Quan les cebes portin cinc minuts comença a escalfar l'aigua per a la pasta.
Talla el bacon en tires fines. Posa-les en una paella i salta el bacon fins que estigui al teu gust. Reserva en un plat rebutjant el greix que haurà deixat anar.
Quan l'aigua estigui bullint afegeix la pasta i dues cullerades petites de sal. Deixa entre 7 i 8 minuts.
La ceba ja ha d'estar ben “pochada” així que afegeix el bacon, la nata líquida i el pebre negre. Barreja tot bé i deixa a foc baix esperant que s'acabi de coure la pasta.
Quan la pasta estigui al punt escorre-la bé.
Agafa els dos rovells d'ou i bat en un bol gran (suficient perquè entri tota la pasta). Després afegeix la pasta directament sobre l'ou i barreja bé.
Agafa la pasta i barreja-la amb la salsa (nata, ceba, bacon,..) i serveix afegint en cada plat una bona ració de formatge parmesà recentment ratllat.