Recepta amb coliflor i carxofa

Aquesta recepta combina la suavitat de la coliflor i les patates amb el sabor intens i la textura tendra de les carxofes, tot acompanyat del deliciós toc del formatge Gouda. És una proposta ideal per a aquells que busquen una opció vegetariana reconfortant i plena de sabor. El parmentier de coliflor i patata es converteix en una base cremosa i nutritiva, perfecta per acomodar les carxofes daurades al vapor. El resultat és un plat sofisticat i saludable, amb una presentació que sorprendrà els convidats a la taula. Acompanyat amb una generosa rociada d'oli d'oliva extra verge i un toc de pebre rosa, aquesta combinació de sabors segurament es convertirà en un clàssic a la vostra taula.

Ingredients (4 persones)



4 carxofes
1 coliflor (aprox 700g)
1 patata gran (aprox 100g)
1/2 ceba
50g mantega
100g de formatge Gouda
Oli d'oliva extra verge
Sal i pebre rosa al gust

Instruccions:



Prepara les carxofes: talla els troncs, treu les fulles externes de les carxofes i talla-les per la meitat. Si hi ha alguna part dura, retira-la. Fes-les al vapor fins que estiguin tendres. Després, en una paella amb una mica de mantega o oli, marca-les a foc mitjà fins que estiguin daurades. Reserva.

Prepara el parmentier: treu les fulles i talla la coliflor i les patates en trossos petits. Pica la ceba. Fem la coliflor, la patata i la ceba al vapor per tal que no absorbeixin molta aigua. Cou a foc mitjà fins que les verdures estiguin tendres.

Tritura la barreja amb una batedora de mà o un robot de cuina fins que sigui una crema uniforme. Afegeix la mantega i el formatge i barreja de nou. Salpebra al gust.

Per servir, col·loca una capa de parmentier a la base del plat, posa les carxofes a sobre i termina amb una mica d'oli d'oliva extra verge i pebre rosa per donar-li un toc final.