Una llista de la compra saludable

Segur que moltes vegades has escoltat que és important fer la compra havent dinat, ja que si anem amb gana al supermercat, arribarem a casa amb el carret de la compra ple de productes inncesessaris. I el pitjor d'això no és només que els aliments de més que entren en la nostra compra normalment són processats molt calòrics, sinó que segur que ens hem deixat bàsics per poder seguir una alimentació equilibrada!

Així que una vegada hem escollit l'hora i el moment de comprar, toca fer la llista de la compra. I encara que sembli una tasca senzilla, moltes vegades fer la llista de la compra se'ns fa un món i al final queda acabant incompleta. Per això és important que agafis una rutina fàcil i que et sigui útil.

Un truc per fer la llista de la compra bàsica però saludable és separant per grups d'aliments. D'aquesta manera tindrem a la nostra cuina aliments sans sempre disponibles. Apunta els següents grups d'aliments per planificar la teva llista de la compra:

- Llegums. A la teva llista de la compra ha d'haver-hi llegums i si és en conserva molt millor, et facilitessin els menjars i sopars. A més podràs fer-te snacks saludables com l’hummus.
- Verdura. Sempre ha d'haver-hi verdura a la teva nevera, així que a la teva llista de la compra no pots oblidar-te d'afegir ceba, carbassó, tomàquet, albergínia o pastanagues com a bàsics. A més d'espinacs en bossa o enciam ja tallat. Contra més aliments d'aquest grup tinguis a la teva llista de la compra, més fàcil et serà seguir una alimentació equilibrada i sana.
- Fruita. Un altre bàsic que ha d'estar al 100% són les fruites. No anotis en la teva llista només plàtans i pomes, atreveix-te amb la fruita de temporada. A més si compres fruits vermells com nabius o gerds, després podràs afegir-los als teus iogurts i estaràs menjant fruita sense adonar-te!
- Greixos saludables. És un dels grups d'aliments que normalment obviem en la nostra llista de la compra però pot ser-nos molt útil per complementar qualsevol de les nostres receptes. Afegeix a la teva compra fruits secs al natural o torrats i llavors com la chia o el sèsam.
- Proteïnes. En aquest apartat trobem la carn, el peix, els Ous i també la proteïna vegetal! Pots afegir a la teva compra tofu o seitan.
- Cereals i pseudocereals. Aposta pels cereals integrals, l'arròs o la quinoa. A la teva llista de la compra també pots afegir gots d'arròs o quinoa llestos per consumir!
- Làctics o begudes vegetals. A les neveres de postres és on ens tocarà llegir les etiquetes més detingudament, ja que hi ha molts iogurts que semblen molt saludables (lights, 0%, etc) i acaben tenint truc! Els iogurts no han de tenir molts ingredients, busqueu que continguin llet i ferments làctics.

Un altre truc per aconseguir que la teva compra sigui el més semblant possible a la teva llista és evitar els passadissos del supermercat que no t'interessen. És a dir, el gran passadís de xocolates, brioixeria i galetes! Res d'anar només per mirar, sabem que sempre acaba caient alguna cosa! Si fas la teva compra online et serà molt més fàcil, ja que pots buscar directament el producte que t'interessa. A més pots guardar-te diferents llistes de la compra i modificar-les fàcilment.

I si a més vols estalviar-te encara més temps, pots provar les nostres Caixes Equilibri. Amb elles evitaràs la feinada de planejar el teu menú setmanal i pensar que vas a afegir a la teva llista de la compra perquè sigui sana. Cada Caixa Equilibri inclou un menú setmanal adaptat a diferents tipus de necessitats (per exemple trobaràs menús familiars, menús detox, menús per aprimar, etc). També inclou tres receptes del menú setmanal i els aliments per poder realitzar el pla nutricional.