Wok de quinoa

Se sol creure que una dieta per a esportistes és aquella que conté altes quantitats de proteïnes; no obstant això, no és del tot cert, ja que l'energia ha de provenir d'aliments rics en carbohidrats: pa, arròs, pasta i cereals (tots aquests aliments millor si són integrals), fruites, patates...

Amb les proteïnes mantenim o incrementem la massa muscular, reparem el nostre cos i ajudem a regular les funcions hormonals. Les proteïnes no són solament d'origen animal, també podem trobar un alt valor proteic en els llegums i pseudocereals com la quinoa, que són tant una font de carbohidrat com de proteïna vegetal.

Ingredients del wok de quinoa/h2>
• 125 g Quinoa
• 400g Mongeta verda
• 1 Ceba
• 2 Pits de pollastre
• Curri

Preparació del wok de quinoa/h2>
1. Deixar la quinoa en remull durant 8 hores o bé netejar-la abans de coure-la.
2. Bullir la quinoa en aigua (1 part de quinoa per 2 d'aigua) fins que quedi com una flor oberta.
3. Bullir la mongeta fins a deixar-la al punt.
4. Tallar la ceba en juliana, posar-la a la paella amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui gairebé daurada afegir el pollastre tallat a tires, condimentar amb sal i pebre negre, i també li pots afegir una mica de curri o cúrcuma al gust.
5. Quan el pollastre ja està fet i la ceba daurada, afegir la mongeta i remenar-ho bé.
6. Emplatar o guardar en una carmanyola i queda enllestit per dur a la feina.

La quinoa és un pseudocereal ric en proteïnes d'alta qualitat. Al consumir-la conjuntament amb les verdures i el pollastre, aconseguim un menjar molt complet, saludable i energètic. És una bona opció per portar a la feina, ja que aguanta molt bé.