Xucrut, probiòtic natural.

Has sentit parlar sobre el xucrut? Els fermentats cada vegada estan més de moda i és que tenen múltiples beneficis per a la salut!

El xucrut és la col fermentada en aigua amb sal pel que és un fantàstic probiòtic natural. Consumir probiòtics de manera regular ens ajuda a millorar el nostre trànsit intestinal i en general a la nostra salut digestiva. A més té un contingut elevat de vitamina C. Pots provar de fer el teu propi xucrut casolà, simplement amb col (cabdell) i sal marina. A Cal Fruitós trobaràs el xucrut ja preparat, llest per a afegir-ho als teus plats.

No saps on afegir el xucrut? Si és la primera vegada que ho proves, comença amb petites quantitats en amanides o barrejat amb altres vegetals, ja que té un sabor una mica fort i si no estàs acostumat pot ser que no t'acabi de convèncer. Necessites idees concretes per a inspirar-te? Pren nota!

- Afegir el xucrut com a part d'un plat combinat amb salsitxes i puré de patata casolà. Una recepta molt alemana que fàcilment t'agradarà. Si segueixes una dieta vegana o vegetariana, pots prendre-ho amb salsitxes vegetals de tofu o seitan, opcions hi ha per a tots!
- Afegir el xucrut com topping en frànkfurts (de carn o vegetals). En tenir un sabor més fort no necessitessis afegir salses.
- Amanida de xucrut amb pastanaga ratllada, poma, api i salsa de soia.
- Afegir el xucrut com base en un plat amb peix i patates.
- Torrades amb tempeh, xucrut i alvocat. O els ingredients que prefereixis! Al final és trobar la combinació que encaix amb els teus gustos i sumi a les teves receptes habituals.

Tens alguna combinació estrella que vulguis compartir amb nosaltres? Escriu-nos a hola@calfruitos.com i l’afegirem a la llista.