Verdures de fulla

Xicoria

Xicoria

1,95 € / u

Pes mitjà u.: 0,50 Kg.

1,95

Afegir
  • Origen: València
  • Categoria: Extra
  • Calibre: S/C
La xicoira és una verdura que pertany a la família de les Asteràcies. Les fulles tenen un lleuger sabor amarg, accentuat en els externes més foscos, si es consumeixen crues. El blanquejat és una pràctica comuna que s'aplica a les xicoires per reduir la seva amargor, incrementar la tendresa del les fulles i el seu to blanquinós. Per a això, se'ls priva de la llum d'una a tres setmanes durant el seu cultiu.
Si les xicoires es conserven exposades a la llum, s'altera la seva composició vitamínica i s'accentua el seu sabor amarg. Per aquesta raó, les fulles s'han de guardar en llocs frescos, ventilats i ombrívols, o bé a la part menys freda del frigorífic, dins d'una bossa de plàstic perforada perquè pugui continuar respirant.
A les fulles de la xicoira l'aigua és el component més abundant, seguit dels hidrats de carboni, el que la converteix en una de les verdures amb menor valor energètic. Els nutrients que destaquen en la xicoira són la provitamina A (es pot considerar una bona font) i el potassi. Vitamines del grup B (B1, B2) i minerals com el magnesi i calci, així com la fibra, són presents en quantitats discretes, i no destaquen respecte a la resta de verdures i hortalisses.
La xicoira està disponible gairebé tot l'any, si bé és una verdura pròpia dels mesos d'hivern i primavera.

Aigua: g. / Energia: 17,9 kcal. / Proteïnes: 0,5 g. / Hidrats de Carboni: 2,8 g.