Faves amb ou escalfat i tòfona

Avui us portem la recepta definitiva amb faves com a protagonistes. Un plat gens avorrit, gràcies a una combinació de sabors molt potents i amb un ingredient molt premium… la tòfona fresca!

Ingredients per a 2 persones:


· 300 g de faves fresques desgranades (sense desgranar 1,200 kg)
· 60 g de ceba tallada a trossos
· 50 g de bacon tallat a daus
· 40 g de pernil tallat a daus
· All en pols
· 30 ml de vi blanc
· Pebre i sal
· Oli d'oliva
· Tòfona fresca Cal Fruitós
· Uns talls de xistorra o xoriço
· 2 ous
· Opcional: unes fulletes de menta.

Elaboració pas a pas:


1.Cobreix la base d'una paella amb oli, amb unes 4 cullerades. Porta a foc mig. 2.Afegeix la ceba tallada quan l'oli hagi aconseguit temperatura.
3.A continuació afegeix les faves i ofega. Baixa el foc i ves cuinant. Les faves estaran llestes quan la pell s'obri i s'arrugui una mica (triguen uns 20-25’ depenent de la grandària). Minuts abans que les faves estiguin fetes, afegeix el bacon i el pernil.
4.Afegeix una mica de vi blanc i deixa que es consumeixi l'alcohol. Finalment empolvora l'all en pols, i si és necessari sal i pebre.
5.Quan les faves estiguin llestes, retira del foc. En aquest moment pots posar algunes fulles de menta, li dóna un sabor molt gustós.
6.Realitza l'ou escalfat. Una cosa bastant senzilla de fer és posar en un bol paper film, pinzellar amb oli i posar un ou recentment trencat, de tal forma que en posar-lo quedi ficat en el bol amb el paper film i no es surti. Tanca fent un saquet amb el film i lliga'l amb una pinça tanca bosses de manera segura, o un cordill. Cou amb aigua just en el moment anterior al punt d'ebullició (uns 3-4’). L'ou el pots amanir al gust, just abans de tancar amb el film amb sal i espècies.
7.Emplata les faves i posa l'ou just damunt. Acaba amb una mica de tòfona laminada molt fina, o ratllada.