4 receptes fàcils de segons plats

La preparació dels plats principals pot ser un repte per a moltes persones, especialment per a aquelles que no tenen molta experiència a la cuina o que tenen poc temps per a dedicar-hi. És per això que les receptes fàcils de segons plats són una solució excel·lent per a tots aquells que voleu cuinar plats en poc temps i sense gaire complicació.


En aquest article, us presentem una selecció de receptes senzilles i ràpides per a preparar segons plats que us deixaran satisfets i sorpresos per la seva simplicitat. Així que si sou d'aquells què volen menjar bé, però no us agrada o no podeu passar massa hores a la cuina, no us perdeu les següents receptes fàcils de segons plats.


A més, proporcionarem consells per a la preparació i conservació dels aliments, que és tant o més important que la qualitat dels aliments que escollim.


 


Receptes fàcils de segons plats


Llom de porc amb salsa de mango


El llom de porc és un dels plats més populars de la gastronomia espanyola i un dels més fàcils de preparar. A més, és una carn que es pot combinar amb una gran varietat de salses i ingredients, com ara la salsa de mango.


El mango és una fruita tropical originària del subcontinent indi, que ha arribat a convertir-se en un dels aliments més valorats i consumits en la nostra dieta. Aquesta fruita és molt rica en vitamines C i A, així com en minerals com el potassi i el calci. A més, el seu sabor dolç i refrescant fa que sigui ideal per a la preparació de postres i salses.


La salsa de mango és una salsa exòtica i fresca que combina a la perfecció amb plats de carn i peix. La combinació de la dolçor del mango i el punt picant de la cayena la converteix en una salsa equilibrada i saborosa. A més, la salsa de mango és molt fàcil de preparar i es pot personalitzar al gust de cada persona. A Cal Fruitós trobareu mango de qualitat, que podeu utilitzar a la nostra recepta de Llom de porc amb salsa de mango.


 


Salmó amb crema evaporada


La recepta de salmó amb crema evaporada és una opció deliciosa i saludable per als amants del peix. Aquest plat és ideal per a aquells que busquen una opció ràpida i fàcil de preparar, ja que necessita pocs ingredients i una paella. El salmó és un peix molt saludable, ric en omega-3 i alt en proteïnes, per la qual cosa és una opció excel·lent per a mantenir una dieta equilibrada.


La crema evaporada li dona una textura suau i cremosa al plat, mentre que la ceba i els pebrots li aporten un sabor subtil i ben equilibrat. Es pot servir amb arròs, verdures, o amb pa. En general, aquesta recepta és una opció excel·lent per a qualsevol ocasió. Podeu consultar la nostra recepta de Salmó amb crema evaporada.


 


Hamburgueses de bròcoli i pollastre


Les hamburgueses de bròcoli i pollastre són una opció perfecta per a aquells que vulguin incorporar verdures a la seva dieta de forma diferent i original. A més, són una opció saludable, ja que estan fetes amb bròcoli, una verdura amb propietats antioxidants i alt contingut en vitamines i minerals.


Cal destacar que és una manera ideal de fer menjar als més petits aquesta verdura sense que se'n adonin. La combinació amb el pollastre i les espècies les fan molt gustoses i es poden acompanyar amb tota mena de guarnicions. Seguiu pas a pas la nostra recepta d'Hamburgueses de bròcoli i pollastre.


 


Lligat de vedella


El lligat de vedella és un dels plats més tradicionals de la cuina catalana, un producte de carn que consisteix en un tros de vedella lligat amb corda per mantenir la seva forma. És un plat que es pot cuinar de diverses maneres, però el més habitual és fer-lo al forn acompanyat de verdures com ara pastanagues, cebes, alls, patates i altres ingredients segons el gust de cada cuiner.


Per preparar un bon lligat de vedella, és important triar una carn de qualitat, preferiblement de raça autòctona i que hagi estat criada de forma sostenible i respectuosa amb els animals. Descobreix la recepta completa del lligat de vedella.


 


Consells per a la preparació i conservació


Importància de l'origen dels elements


Un dels factors més importants per aconseguir plats deliciosos i de qualitat és la procedència dels ingredients. És important seleccionar productes frescos i de temporada, ja que així tindran més sabor i valor nutricional.


Si és possible, busca productes de proximitat i de cultius ecològics per garantir la millor qualitat. A més, per a plats de carn, és important seleccionar una carn de qualitat. No totes les carns són iguals, i la qualitat depèn de factors com la raça, l'alimentació, i el benestar dels animals. En aquest sentit, comprar a Cal Fruitós és sinònim a producte de proximitat i de màxima qualitat.


 


Trucs o consells generals per a alguns plats


Cada plat té les seves particularitats i les seves tècniques de cocció específiques, però hi ha alguns trucs generals que podem seguir per assegurar-nos que els plats quedin ben cuinats i deliciosos:



  • La sal és un element important en la cuina, ja que ajuda a realçar el sabor dels aliments. Salpebrem sempre la carn abans de cuinar-la per aportar-li sabor i fer que quedi més gustosa.

  • En el cas de les verdures, el temps de cocció és un factor important per mantenir la seva textura i sabor. És important no sobrecuinar-les per evitar que quedin massa toves o perdin el seu sabor natural.

  • En el cas del peix, és important controlar el temps de cocció per evitar que quedi sec. El peix és una proteïna delicada i requereix cura per no passar-se en la cocció.

  • Afegir espècies i herbes aromàtiques com ara romaní o orenga, és una manera senzilla de donar més sabor als plats. A més, aquestes espècies i herbes també tenen propietats beneficioses per a la salut.

  • Els guisats i els estofats són plats que es beneficien de la cocció lenta per permetre que tots els sabors es barregin. A més, aquesta cocció lenta també ajuda a treure el millor dels ingredients i fer que la carn quedi tendra i gustosa.



Consells per a la conservació i el (re)càlcul de quantitats


La conservació dels plats és una part essencial de la preparació, especialment si preparem quantitats més grans de les que necessitem per a un sol àpat. És important saber com conservar-los adequadament perquè mantinguin el seu sabor i textura i evitar que es malmetin.


Un dels aspectes més importants de la conservació dels aliments és esperar a què es refredin abans de posar-los a la nevera. Si posem aliments calents a la nevera, es pot produir condensació i humitat que poden crear un ambient perfecte per al creixement de bacteris que poden fer mal. Per evitar-ho, és important deixar que els plats es refredin completament abans de posar-los a la nevera. Si tenim pressa, podem posar la safata a la nevera durant uns minuts perquè es refredi més ràpid.


Un altre aspecte important a tenir en compte és el recàlcul de les quantitats. Quan preparem plats per a un nombre diferent de persones, és important ajustar les proporcions dels ingredients per mantenir les proporcions correctes. Cal tenir en compte que els temps de cocció també poden variar si fem servir quantitats diferents. Així que és important adaptar les temperatures i temps de cocció segons la quantitat d'ingredients que fem servir.


Finalment, si volem fer servir sobres de plats precuinats o congelats, és important llegir bé les instruccions de cocció i no passar-nos amb el temps. Així podrem assegurar que els plats mantinguin el seu sabor i textura originals.


Amb aquests consells, estem segurs que podràs preparar plats deliciosos i ben cuinats a casa sense problemes. La conservació adequada dels aliments i el recàlcul de les quantitats ens permetrà gaudir de plats saborosos i ben cuinats en qualsevol moment.