Pícnic a la platja: consells i recomanacions infal·libles

¿Pícnic a la platja a la vista? Amb l'arribada del bon temps i dels dies cada vegada més llargs, ve de gust agafar la cistella i les estovalles de quadres i anar-se a algun lloc tranquil en el que poder gaudir dels capvespres més bonics de l'estiu en bona companyia. 


Des de Cal Fruitós volem que aquestes vacances gaudeixis de tots els teus plans a l'aire lliure sense renunciar a l'art del bon menjar i a la comoditat. Per això, et portem idees, recomanacions i alguna recepta perquè el teu pròxim pla a la piscina, pícnic a la platja o qualsevol pla fora de casa sigui un éxit… ¿T'apuntes? 


Qué no pot faltar a un pícnic?


Si vols que la teva escapada de pícnic sigui tot un éxit, és crucial no deixar massa a la improvització; la preparació serà el teu millor aliat. Aquí tens una llista d'elements clau que no poden faltar, atent/a!



  • Cistella de pícnic: una cistella de pícnic per portar tot el que necessites és fonamental. Tingues en compte que quant més gran sigui, més utensilis i menjar podràs guardar en ella. 

  • Estovalles: és important tenir en compte que és el lloc en el que t'asseuràs i gaudiràs del teu menjar per això asegurat que no siguin molt petites i que siguin suaus i agradables al tacte (i si és de quadres vermells i blancs, millor). 

  • Plats i gots: no t'oblidis dels plats i gots! Són elements indispensables per a gaudir d'un pícnic. Pots optar per plats de paper o plàstic d'un sol ús per a major comoditat, o triar opcions més ecològiques com plats i gots reutilitzables. 

  • Petits bowls: bowls de diferents tamanys per a col·locar tots els aperitius.

  • Nevera portàtil: hi ha res millor que gaudir d'una beguda freda en ple estiu? Sens dubte, la millor opció per a mantenir fredes les teves begudes és utilitzar una nevera portàtil. 

  • Tuppers: per descomptat, no t'oblidis dels teus tuppers amb un deliciós menjar. Ja només queda gaudir!


 


Consells per a fer un pícnic a la platja perfecte 


Des de Cal Fruitós hem recopilat una sèrie de consells i idees perquè el teu pícnic o escapada a l'aire lliure sigui tot un èxit:


Tria el millor moment


Et recomanem que evitis les hores centrals del dia, en les que la calor és molt intensa. Fer el pícnic al capvespre pot ser una excel·lent opció. A més, a última hora de la tarda, amb la posta de sol, es crea una atmosfera relaxada i tranquil·la, perfecta per a gaudir en bona companyia. 


Tria un lloc resguardat i a l'ombra


Per a major comoditat, busca un lloc a la platja que estigui resguardat. Zones en les que hi hagi arbres o que estiguin protegides per parasols o estructures de protecció són perfectes. En cas que no hi hagi, pots portar el teu pròpi parasol. 


Porta alguna cosa fresca


Amb les altes temperatures de l'estiu no hi ha una altra cosa que vingui de gust que gaudir d'alguna cosa fresqueta. Portar una selecció de gelats (com aquest de préssec o aquest de Cireres i xocolata)  o granissats és una opció perfecta per a hidratar-nos i refrescar-nos mentre gaudim fora de casa (i si són casolans, millor!). 


Posa música


La música està present en totes les nostres celebracions i reunions, i per què no també en els nostres pícnics? Pots portar un reproductor o altaveu sense cables i preparar una selecció de cançons específicament per a aquest moment. Així aconseguiràs un ambient tranquil i relaxat. Això sí, recorda ser respectuós amb la gent al teu voltant, mantenint un volum raonable.


Utilitza una tenda


Si el que busques és elevar el nivell del teu pícnic, fer-te amb una tenda estil “tipi” per a aquesta ocasió és una opció perfecta. Gaudir d'un menjar a l'aire lliure en una d'elles és una gran opció si el que busques és crear un petit racó per a tu i els teus. 


Atreveixte amb una mica de mobiliari


No tinguis por de portar una mica de mobiliari. Algunes cadires o, fins i tot, alguna taula poden ser el toc perfecte per a qualsevol menjar a l'aire lliure, i si a més tenen un toc retro o una estètica orgànica permetrà que l'experiència sigui més especial.


Porta una mosquitera


En algunes platges és molt comú la presència d'insectes com mosquits o mosques. Si vols evitar picades i molèsties contínues, no dubtis a fer-te amb una mosquitera o esprai anti-mosquits. Tant tu com els teus convidats ho agrairan! 


Fes-te amb unes espelmes


Sens dubte, l'ambient i la llum que crea la flama d'una espelma és embriagador. Si planeges celebrar el teu pícnic al capvespre, una forma ideal d'aconseguir llum és amb unes quantes espelmes enceses. Si et decantes per utilitzr espelmes amb foc real, pren totes les precaucions necessàries per a no originar un incendi, la platja és un entorn natural que hem de protegir entre tots. 


Porta jocs


Els jocs de taula i les cartes són grans icones de les tardes amb amics o família a la platja o la piscina. 


I si veiem una peli?


Imagina poder veure alguna de les teves pel·lícules preferides amb el so de la mar de fons. Sona bé, veritat? Per sort, és possible. Actualment, existeixen gran quantitat de dispositius mòbils i projectors portàtils amb els que poder veure qualsevol pel·lícula o sèrie a l'aire lliure, per la qual cosa la platja pot convertir-se en un lloc idoni per a un pla perfecte de peli i crispetes. 


Assegurat que els nens també es diverteixin


Si al teu pícnic acudiran els més petits de la casa, no dubtis a portar joguines com rasclets, galledes, pales o inflables perquè juguin i es diverteixin a la sorra i a l'aigua.  


 


La nostra recepta estrella: Entrepà de pollastre amb maionesa al curri 


Menjar fora de casa no és sinònim de menjar malament, si no de tot el contrari. Per sort existeix una gran varietat de plats bons i senzills que t'arreglaran més d'un menjar aquest estiu i et faran gaudir amb la família o els amics. I no, no estem parlant de la mítica truita de patates, dels clàssics filets empanats o d'aquesta amanida russa que segurament t'has emportat en més d'una de les teves sortides. 


Aquí va la nostra proposada estrella: entrepà amb maionesa al curri. Aquest clàssic reconvertit conquistarà, sens dubte, als paladars més exigents, perfecte per a portar-te a les teves aventures fora de casa en aquestes vacances, pren nota!: 


Qué necessites? 



Instruccions



  1. Renta les fulles d'enciam i els tomàquets. Sècals acuradament.

  2. Talla el tomàquet en mitges llunes i reserva'l.

  3. Prepara la maionesa al curri. En el got de la batedora, agrega l'ou, un polsim de sal, la culleradeta de curri en pols i el suc de llimona. Aboca oli d'oliva verge extra. Col·loca el braç de la batedora dins del got i encenla. Quan la barreja comenci a lligar, puja i baixa el braç de la batedora fins a obtenir una maionesa cremosa i ben barrejada.

  4. Salpebra els filets de pit de pollastre (en el cas de l'Heura, els Mediterranis ja venen especiats) i cuina'ls a la planxa amb una mica d'oli fins que estiguin ben cuits.

  5. Unta els brioixos de pa amb la maionesa al curri que has preparat. Emplena els brioixos amb les fulles d'enciam, les rodanxes de tomàquet i els filets de pit de pollastre.

  6. I ja està! Ara tens un deliciós entrepà de pollastre amb maionesa al curri, ràpid de fer i perfecte per a tota la família. Gaudeix-lo en qualsevol moment i lloc.


 


Un pícnic memorable 


Com veus, es necessita molt poc per a fer el pícnic perfecte: uns plats deliciosos, alguns detalls ben pensats i una bona companyia. Amb només una cistella plena de menjar seleccionat amb cura, com sandwiches frescos i apetitoses amanides, podràs satisfer tots els paladars. A més, no oblidis incloure una selecció de postres temptadores, com pastissos casolans i fruites refrescants, per a posar el final perfecta a aquesta experiència gastronòmica a l'aire lliure. 


Però el veritable secret per a convertir un simple pícnic en un moment inoblidable radica en els petits detalls. Com t'hem explicat, pots col·locar una manta suau i acolorida sobre la gespa o la sorra, adornada amb coixins còmodes per a asseure's i relaxar-se. També pots afegir petits centres de taula amb flors fresques, creant una atmosfera encantadora i acollidora. No t'oblidis de portar alguns jocs o instruments musicals per a animar l'ambient i gaudir de riures i melodies al costat dels teus. 


I, per descomptat, la companyia és essencial. Reuneix als teus amics i familiars més propers, aquells amb els qui comparteixes riures i confidències. Amb ells, cada moment es convertirà en un super record. 


El pícnic perfecte no requereix de grans preparatius ni d'un lloc exòtic, només cal una mica de creativitat i dedicació. Així que, amb una cistella plena de delícies, detalls acuradament pensats i la millor companyia al teu costat, podràs convertir qualsevol menjar a l'aire lliure en un èxit rotund. Així que endavant, desplega aquesta manta i gaudeix d'un pícnic memorable per a tots els teus convidats!